Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ζητεί ξεκάθαρη καταδίκη απ΄όλους για τη « φασίζουσα» επίθεση του Μπέου κατά Παπανδρέου

Τη φασιστικού τύπου αντισυγκέντρωση του ίδιου του δημάρχου της πόλης και των «παρακρατικών» του απέναντι σε μια εκδήλωση πολιτικού κόμματος, με ομιλητή μάλιστα έναν πρώην πρωθυπουργό, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Βόλου «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», χαρακτηρίζοντάς τη ως επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας. Η δημοτική παράταξη , επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Δήμαρχος , Πάνος Σκοτινιώτης , καλεί, ταυτόχρονα, τους πολίτες και τον πολιτικό κόσμο να αντισταθούν στην πολιτική και ηθική καταρράκωση της πόλης, αλλά και τις αρμόδιες αρχές να μην επιτρέψουν την κυριαρχία του μιθριδατισμού στην περιοχή μας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη φασιστικού τύπου αντισυγκέντρωση του ιδίου του δημάρχου της πόλης και των «παρακρατικών» του απέναντι σε μια εκδήλωση πολιτικού κόμματος, με ομιλητή μάλιστα έναν πρώην πρωθυπουργό.

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν, με την αστυνομία, δυστυχώς, σε ρόλο απαθούς παρατηρητή, έρχονται να αποδείξουν ότι ο Βόλος βουλιάζει καθημερινά σε πολιτικό και πολιτισμικό βούρκο και στην απαξίωση, αφού υπάρχει απροκάλυπτη πια επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας, στα θεμέλια του κώδικα αξιών της και στον πυρήνα της αισθητικής της και του δημοσίου ήθους. Ο Δήμαρχος, έρμαιο, όπως αποδεικνύεται, της “υπόθεσής” του, καταφεύγει καθημερινά στη λεκτική βία, τη σπίλωση και σε τραμπούκικες συμπεριφορές, προσπαθώντας να μετακυλίσει στο Δήμο και την Πόλη τα δικά του αδιέξοδα και εμφανιζόμενος ως δήθεν θύμα κάποιων υποχθόνιων και σκοτεινών δυνάμεων.

Οι συμπολίτες μας ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται πια ότι ψήφος χωρίς επιπτώσεις και χωρίς συνέπειες δεν υπάρχει. Στις δημοκρατίες, άλλωστε, οι χειρότερες καταστροφές έχουν δρομολογηθεί από τις μαζικότερες ψευδαισθήσεις. Μηδενική ανοχή, λοιπόν, σε κάθε μορφής βία και σε αντιλήψεις υπεράνω των νόμων. Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές οργανωμένου παρακράτους, που θυμίζουν άλλες εποχές, αλλά και τις πρακτικές του σύγχρονου νεοναζιστικού μορφώματος.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αποδοκιμάσουν, χωρίς αστερίσκους, τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές και πρακτικές, προασπίζοντας τις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Καλούμε τους βουλευτές και όλο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, αλλά και τους δημοσιογράφους και όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο, να πάρουν σαφή θέση απέναντι στην πολιτική και ηθική καταρράκωση της πόλης μας. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας να ευαισθητοποιηθούν, για να αποτραπεί ο πολιτικός μιθριδατισμός στην πόλη μας».
http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.