Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ήμουν και εγώ στο Ζάππειο

Του Γ.Χ.:

 Την 1η Σεπτέμβρη είχα πάει στο Ζάππειο να δω την έκθεση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Όταν έφτασα νόμιζα ότι θα γίνει κάτι εκτός Ζάππειου αφού ο κόσμος στα σκαλιά και στο προαύλιο ήταν πάρα πολύς. Σπρώχνοντας έφτασα τελικά στην αίθουσα η οποία ήταν επίσης πήχτρα στον κόσμο. Αυτό για ντεμέκ πολιτική συγκέντρωση έχει να γίνει από την προ κρίσης εποχή. Αν συνυπολογίσεις ότι αφορά πρόσωπο και μηχανισμό που δεν φλερτάρει με την εξουσία, τότε μιλάμε για κάτι το εντυπωσιακό...

Δεδομένου ότι έχω πάει σε πολλές μαζώξεις από πολύ μικρός (τότε που ο Μπιρσίμ έδειχνε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήταν από το Πεδίο Άρεως μέχρι τον σταυρό Αγίας Παρασκευής) ξέρω από τη σχετική ανθρωπογεωγραφία. Οι κλακαδόροι ένας-ένας δεν έρχονται. Με την τσάντα από τη δουλειά δεν πάνε κ.λπ. Άσε που εκεί ήταν πολλά άτομα που γνωρίζω από τα social media που δεν ξέρουν καν τι είναι κλακαδόρος (τον θεωρούν βοηθό του τορναδόρου).

Μπήκα όπως είπα με το ζόρι και έκατσα όρθιος στη δεξιά πλευρά γιατί είδα μια φίλη εκεί. Μετά από λίγο άκουσα κάτι χειροκροτήματα και είδα να μπαίνει ο Νίκος και ο Αντρίκος. Μετά μπήκε ο Βενιζέλος. Δεν ακούστηκε ούτε ουυυ, ούτε τίποτα σχετικό. Αλλά μετά από μια αμηχανία ακούστηκε «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά» και το αρχέγονο «Παπανδρέου – Παπανδρέου». Εκεί είδα μια φωτογραφία του Γέρου δίπλα μου να δακρύζει.

Αφού μίλησε μια κοπέλα η οποία είχε έναν καλά δομημένο λόγο, ήρθε αν θυμάμαι καλά τη σειρά ο Βενιζέλος στο βήμα. Επίσης δεν ακούστηκε κανένα ουυυυ ή κάτι παρόμοιο αλλά σε κάποια φάση κάποιος κοντά στην είσοδο φώναξε «Προδότες!!!!» και αμέσως όλοι γύρω του του είπαν να σταματήσει, δεν είναι σωστό κ.λπ. και όντως σταμάτησε. Αλλά τακτικά φώναζαν «Γιώργο γερά - να πέσει η δεξιά». Αυτό εκνεύρισε τον Βενιζέλο και είπε θα τα «πούμε την Κυριακή». Εγώ αν και έχω πατήσει τα 37 δεν κατάλαβα γιατί τον πείραξε. Τον λένε Γιώργο;; ή έχει σχέση με τη δεξιά;; Πάντως έγινε μπαρούτι με το σύνθημα αυτό. Η ομιλία του ήταν άσχετη με τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ αλλά σχετική με το πόσο μεγάλη ευθύνη έχει πάρει στους ώμους του και πώς σε αυτόν στηρίχτηκε η χώρα. Αν θυμάμαι καλά κράτησε πάνω από 30 λεπτά.

Μετά μίλησε ο Πετσάλνικος. Καλός ήταν και μάλιστα κάπως πιο εστιασμένος στο θέμα. Κάθε φορά που έλεγε Παπανδρέου (είτε Γέρος, είτε Ανδρέας) έπεφτε πολύ χειροκρότημα. Να ξέρετε ότι αυτό είναι κάποιο αντανακλαστικό του ΠΑΣΟΚου. Παπανδρέου=χειροκρότημα. Πιστεύω ότι το καλύτερο γκάλοπ γίνεται ως εξής: Σε ένα γήπεδο, την ώρα του ματς όταν όλοι είναι προσηλωμένοι στη μπάλα πες στα μεγάφωνα «Παπανδρέου», ο ΠΑΣΟΚος θα χειροκροτήσει ασυναίσθητα και αμέσως.

Μετά πήρε τον λόγο ο Γιώργος. Καλός ήταν και θα έλεγα ότι ήταν και οραματικός. Έχει λείψει ο λόγος αυτού του είδους στον καιρό της πολιτικής μπακαλικής και του ξεκατινιάσματος. Μιας και βλέπω σε επανάληψη το 10 του Καραγάτση η πολιτική σκηνή μοιάζει με το 10 σε πολλά σημεία. Ένας ιδιοκτήτης του οικήματος που είναι αστός και υπεράνω. Ένας που θέλει να κληρονομήσει το μαγαζί και για να το καταφέρει πλασάρει και τη γυναίκα του. Κάτι ελαφρές που νοικοκυρεύτηκαν, ένας μόρτης και ένας θρήσκος κρυφο-φασίστας. Και το οίκημα να καταρρέει μέσα σε ορυμαγδό ξεκατινιάσματος.

Αφού τελείωνε και η ομιλία του Γιώργου άρχισα τις προσπάθειες να φύγω. Εκεί ήρθα σε επαφή με τη φρουρά του Βαγγέλη που ήταν καμιά δεκαριά σε παράταξη ανά 2 μέτρα στο διάδρομο για να τον κρατάνε ανοιχτό. Ένα θα σας πω: Πρέπει να τους έφτανα στο γοφό. Τι θεριά ήταν αυτά;;; Αν τους αμολήσουν αυτούς εναντίον αυτών του κράτους του Ισλάμ θα τους κάνουν με τις λεβάντες. Πάντως ο Γιώργος πρέπει να ήρθε με την Άντα (άντε και έναν πιο μπροστά που άνοιγε δρόμο). Πάντως η πλευρά Βενιζέλου λέει ότι η Άντα είναι εκπαιδευμένη από τη Μοσάντ στις πολεμικές τέχνες. Δεν εξηγείται αλλιώς ο άνθρωπος που συνωμότησε εναντίον της Ελλάδας να κυκλοφορεί με την Άντα και ο άνθρωπος που την κράτησε ζωντανή να έχει γύρω του καμιά 10ριά θεριά.

Στο δρόμο που βγάζει από το Ζάππειο στη Βασιλίσσης Αμαλίας, αυτόν με τις μωβ τζακαράντες σκεφτόμουν ότι ο Βενιζέλος εκτέθηκε με το να αντιδράσει στο «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά». Είναι και εκείνη η παροιμία που λέει ότι όποιος έχει τη μύγα...

Την άλλη μέρα κατάλαβα ότι και ο Βενιζέλος το ίδιο σκέφτηκε, ότι εκτέθηκε και για να δικαιολογήσει τη στάση του έπρεπε να επινοήσει ύβρις και κλακαδόρους και επιθετικό κλίμα. Βαγγέλη αν είναι να σκέφτεσαι εσύ σαν εμένα τον «κλακαδόρο», άστο - τη σώζω εγώ την Ελλάδα καλύτερα και φθηνότερα.Γ.Χ

.- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.