Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση βόμβα της Λαγκάρντ: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου από Έλληνες φοροφυγάδες»

Απειλές για τη ζωή της από πλούσιους Ελληνες φορολογούμενους υποστήριξε ότι δέχτηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όταν είχε μιλήσει στο πρόσφατο παρελθόν για την έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. [ethnos]

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times και όταν ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις της σχετικά με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε μία απάντηση που θα συζητηθεί, καθώς ισχυρίζεται ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.

Είπε συγκεκριμένα τα εξής όταν ρωτήθηκε για την παλαιότερη κριτική της αναφορικά με τη φοροδιαφυγή των πλουσίων Ελλήνων:

«Καλύτερα να μην πω πολλά, ξέρετε, διότι όταν μίλησα για την Ελλάδα και για το θέμα των φόρων, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλεια μου», τονίζει και συνεχίζει: «Αλλά και ο κλάδος της ναυτιλίας πραγματικά πληρώνει φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω ότι είναι έτσι».

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος: «Αλλά δεν είναι μέρος του προβλήματος, τη ρωτώ, ότι τόσοι πολλοί Έλληνες - ή άλλες πλούσιες ελίτ - έχουν μετακινηθεί σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερους φόρους.

Αναστενάζοντας, η Κριστίν Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα.

«Ακούω από την πρεσβεία μας ότι υπάρχουν άνθρωποι στα τριάντα τους, ας πούμε, που αφήνουν και τη Γαλλία» λέει η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ. «Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα τους επειδή δεν αισθάνονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις τους ή να βρουν ευκαιρίες, αυτό είναι πολύ λυπηρό».

Η κ. Λαγκάρντ συνεχίζει με το προσφιλές της θέμα, αυτό της φοροδιαφυγής, και αποφάσισε να το «ανεβάσει» ως το πλέον σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς πιστεύει πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα έλυνε πάρα πολλά προβλήματα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της κ.Λαγκάρντ όπως δημοσιεύτηκαν στη βρετανική εφημερίδα:

"Greece, though, is another matter: in the past year Lagarde has loudly criticised the failure of rich Greeks to pay their taxes properly. "I better not say too much because, you know, when I have talked about Greece and its taxes before, I got death threats and we had to increase security," she mutters. "But is the shipping industry really paying its taxes? Are others? I don't think so."

But isn't it part of the problem, I ask, that so many Greeks – or other wealthy elites – have moved to places such as London, in search of jobs or lower taxes. She sighs and acknowledges that this is not just a Greek problem. "I hear from the embassy that you have people in their thirties, say, leaving France," she says. "When talented people feel they have to leave their own country because they don't feel they can establish their businesses or find opportunities, it is very sad."

Epikairo: Ποια είναι η Κριστίν Λαγκάρντ; Η επικεφαλής του "επάρατου" ΔΝΤ. Σε ποια εφημερίδα έκανε αυτές τις δηλώσεις; Στην επαρχιακή "Financial Times", οι οποίες όταν δημοσιεύσαν το παρασκήνιο της ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου από τους Μπαρόζο-Σαμαρά-Βενιζέλο, αγνοήθηκαν ή λοιδορήθηκαν από τα ακριβοθώρητα ελληνικά ΜΜΕ. Από ποιους δέχθηκε τις απειλές; Από τους φοροφυγάδες, οι οποίοι πιθανόν να περιλαμβάνονται στην λίστα που εκείνη παρέδωσε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Που βρίσκεται η αξιοποίηση της λίστας; Στο μηδέν. Που βρίσκεται αυτός που έφερε την λίστα στην Ελλάδα και προσπάθησε να την αξιοποιήσει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος; Στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατασκευασμένη κατηγορία, επειδή ήταν ο ΥΠΟΙΚ που "έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα". Και τέλος, που βρίσκεται αυτός που έκρυβε την λίστα έναν χρόνο στο συρτάρι του; Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ΥΠΕΞ και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει και το θράσος να θέλει να ανασυστήσει την δημοκρατική παράταξη.

Αν αυτό δεν είναι μαφία, τότε τι είναι;

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.