Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Πρωτοφανής πρόκληση: Η Εθνική προσέλαβε χωρίς διαγωνισμό τα παιδιά των αρχισυνδικαλιστών της Τράπεζας!

Απύθμενη πρόκληση που αγγίζει τα όρια του καραμπινάτου σκανδάλου – συνιστά η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής να προσλάβει τα παιδιών των αρχισυνδικαλιστών της Τράπεζας, χωρίς διαγωνισμό!

Σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, με πτυχία, σπουδές και διδακτορικά βιώνουν (αυτοί και οι οικογένειες τους) τον εφιάλτη της ανεργίας, η Εθνική Τράπεζα προκαλεί την κοινωνία με αυτή την άθλια συναλλαγή με τους αρχισυνδικαλιστές της Τράπεζας.

Πρέπει, εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες – οι οποίες έγιναν από συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στην Εθνική -εκτός από τον εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα και ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζής.

Αισχρό πάρτι προσλήψεων στην Εθνική

Τα παιδιά των αρχισυνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ ,της ΔΑΚΕ και της παράταξης του Σύριζα προσέλαβε το Μάιο ως ειδικούς συνεργάτες η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας .

Πρόκειται για « οικουμενικό ρουσφέτι» που αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες από τις μικρότερες παρατάξεις που έμειναν εκτός « νυμφώνος».

Σε μια εποχή που η ανεργία τσακίζει τα όνειρα των νέων – με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία πάνω από το 60% των νέων έως 25 ετών ψάχνουν μάταια για δουλειά –τέσσερα (4) παιδιά αρχισυνδικαλιστών του συλλόγου εργαζομένων της εθνικής τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) προσελήφθησαν στην τράπεζα χωρίς ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για τα παιδιά του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Γιαννακόπουλου(πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), του γραμματέα Μάκη Κάτσικα (της ΔΑΚΕ), του ταμία Αλέκου Πολίτη (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και του μέλους του προεδρείουΓιώργου Δαμίγου (της ΠΑΣΚΕ).

Όπως καταγγέλει η ανεξάρτητη Αριστερής Κίνηση Εθνικής Τράπεζας «Πρόταση Προοπτικής» (η οποία πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ) εκτός από τις προαγωγές κατ’ εξαίρεση και τις προνομιακές μεταθέσεις, φαίνεται ότι κι άλλοι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων έχουν βάλει συγγενείς τους πρώτου βαθμού στην τράπεζα ως ενοικιαζόμενους!

Η παράταξη του συλλόγου «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» κατήγγειλε επίσης προσλήψεις από το παράθυρο και έθεσε επιτακτικά το θέμα της αύξησης του αριθμού των προσλήψεων μέσω διαγωνισμού και όχι της κάλυψης των κενών θέσεωνμέσω αδιαφανών προσλήψεων Ειδικών Συνεργατών και Ενοικιαζόμενου Προσωπικού.

http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.