Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Καρχιμάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν συνέρχεται με συγκολλήσεις κορυφής

«Τα σχήματα παραλλαγής χωρίς περιεχόμενο και ελπίδα έχουν τελειώσει», τονίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι και μέσα και έξω από το κόμμα, που μεθοδεύουν την διάλυση του δια της απορρόφησης σε θολά σχήματα με διάφορα τερτίπια, ότι όλες αυτές οι συζητήσεις, επιφάνειας και χωρίς περιεχόμενο, κυρίως περί συγκολλήσεων φωτεινών και λοιπών προσώπων για τη δημιουργία μιας δήθεν μεγάλης παράταξης, χωρίς πολιτικές και συγκρούσεις που να υπηρετούν τους πολλούς και τους πραγματικούς δημιουργούς, ειναι μια μεγάλη παραπλάνηση στον κόσμο που δοκιμάζεται και που ιστορικά διαχρονικά στήριξε το ΠΑΣΟΚ ».

Και συνεχίζει:

«Το ΠΑΣΟΚ για να συνέλθει, πρέπει να υπηρετήσει τους ανθρώπους, με συγκρούσεις κυρίως με αυτούς που ενθυλακωνουν και υπονομεύουν τον πλούτο. Όχι με επικοινωνιακές συγκολλήσεις κορυφής. Να σηματοδοτήσει ορατά, καθαρά ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους και όχι κατά περίπτωση ανάλογα με την ισχύ του καθενός. Να δημιουργήσει σταθερά και επίμονα μια βιώσιμη στρατηγική για την Ευρώπη με συμμαχίες και περιεχόμενο. Σύντροφοι της ηγετικής ομάδας οι άνθρωποι που δοκιμάζονται δεν μασάνε. Τα πολλά και τα ωραία λόγια τέλος».
«Οι άνθρωποι, οι πολίτες, αυτοί που κυρίως δοκιμάζονται από αυτούς που θέλουν να ονομάζονται προοδευτικοί, απαιτούν, πλέον πράξεις όχι λόγια. Από διαπιστώσεις και λόγια έχει δημιουργηθεί υπερχείλιση, χόρτασαν. Απαιτούν, οι πολιτικοί και κύριως οι προοδευτικοί οι αριστεροί, να αποδείξουν τι σημαίνει πολιτική βούληση στην πράξη. Τι σημαίνει πολιτική βουληση, σε περίοδο κρίσης να υπερασπίζεσαι τους αδύναμους και τα θύματα της κρίσης και να αποδεικνύεις στην πράξη με απόλυτη ορατότητα, καθημερινά οτι δεν χαρίζεσαι ούτε ανέχεσαι τους καρχαρίες και της κοινωνίας και της οικονομίας. Απαιτούν οι προοδευτικοί πολιτικοί να κάνουν το ασυνήθιστο, το συγκρουσιακό, που παράγει ωφέλεια για τους ανθρώπους και κυριως αυτή την περιοδο, για τα μόνιμα θύματα της κρίσης», αναφέρει.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια και παραπολιτικά για να γεμίζουν οι δημοσιοογραφικες στήλες. Να ρίχνουν νερό στο μύλο και στα παντελόνια αυτών που θέλουν διαλυμένα κόμματα, την πολιτική σε αμφισβήτηση και τη γέννηση νέων πολιτικών εξαρτημάτων χωρίς πολιτική και χωρίς στίγμα. Σύντροφοι, μέσα και έξω απο το ΠΑΣΟΚ ο απλός,ο πολύς κόσμος ειναι αλλού και ζητάει υπερηφάνεια ελπίδα και αξιοπρέπεια. Ας το αντιληφθούμε. Αν όχι θα μας στείλει αλλού. Τα λόγια και τα σωτήρια δήθεν σχήματα παραλλαγής χωρίς περιεχόμενο και ελπίδα… τέλος», καταλήγει ο κ. Καρχιμάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.