Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Καρχιμάκης στην ΚΠΕ: «Το ΠΑΣΟΚ δεν συγχωνεύεται, δεν διαλύεται, δεν απορροφάται»

«Το αποτέλεσμα πρέπει να μας προετοιμάσει επί της ουσίας για τις επόμενες εκλογές. Δόθηκε μήνυμα μιας προς το παρόν σταθερότητας, αλλα κυρίως μήνυμα άμεσης αλλαγής πολιτικής» τόνισε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Η κοινωνία έστειλε ισχυρά μηνύματα, αλλά ο σεβασμός τους δεν μπορεί να μείνει στις διαπιστώσεις, χωρίς περιεχόμενο αλλαγής, ορατής και γρήγορης κυρίως για τα μόνιμα θύματα της κρίσης, τους ανθρώπους που ήταν παραδοσιακοί ιστορικοί κοινωνικοί και πολιτικοί μας σύμμαχοι. Όταν μιλάμε για ανεργία για εργασία, για εισοδήματα δεν μπορούμε να κάνουμε διαπιστώσεις διαρκείας, χωρίς να αντιλαμβάνεται ο πολίτης, τι θα αλλάξει για την ζωή του» ανέφερε, προσθέτοντας:

Αν δεν οριοθετήσουμε, συγκεκριμένα τις συγκρούσεις και τις πρωτοβουλίες που θα δίνουν μήνυμα, ότι οι οποίες δύσκολες αλλαγές δεν αφορούν μονο τους πολλούς και τα μόνιμα θύματα της κρίσης, αλλά κυρίως αυτούς που βρίσκουν τρόπους να διαφεύγουν ανέγγιχτοι,τότε κανένα μήνυμα δεν θα γίνεται αποδεκτό, με στόχο την επαναφορά των ανθρώπων που μας γύρισαν την πλάτη. Η αντίληψη οτι οι ισχυροί δεν θίγονται αλλα διευρύνουν τον πλούτο τους, είτε προστατευόμενοι είτε καλυπτόμενοι, πρέπει να ανατραπεί στην συνείδηση των ανθρώπων που διαχρονικά μας στήριξαν».

Παράλληλα, είπε ότι «το οποίο ποσοστό δεν ειναι Ελιά... είναι ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή στρατηγικής, που έβαλε προμετωπίδα το ΠΑΣΟΚ ενεργοποίησε τα συναισθηματικά δημοκρατικά αντανακλαστικά των ανθρώπων μας, αν ήταν μονο το ΠΑΣΟΚ, με συμπαράταξη, θα έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό»
Ο κ. Καρχιμάκης συνέχισε λέγοντας «εξαγγέλθηκε ενα συνέδριο. Τι συνέδριο είναι αυτό της Ελιάς η του ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συνέδριο αλλαγής πολιτικης, χρειάζεται συνέδριοοδικού αριστερού χάρτη, με ρεαλιστικές αντί συστημικές πρωτοβουλίες, που θα δίνουν αμεςα ελπίδα και αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να ειναι συνέδριο διοικητικών συγκολησεων.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας οτι στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 6% ψήφισε μικρά κόμματα που δεν μπήκαν στην ευρωβουλή. Σήμερα το ποσοστό αυτό ειναι 16% και ειναι αντικυβερνητικό ποσοστό. Το πώς θα κατανεμηθεί αυτό στις βουλευτικές εκλογές χρειάζεται προσοχή και πρέπει να εξαρτηθεί κυριως απο μας και τις πρωτοβουλίες μας.

Πρέπει να υπάρξουν συμβολισμοί ουσιαστικής διαφορετικότητας του ΠΑΣΟΚ. Προτάσεις χωρίς το δικό μας στίγμα που τις χωνεύει η κυβερνηση και ο Σαμαρας δεν προσθέτει στο ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική ομάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες νομοθετικές ,προτάσεων νόμων που θα διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ και απο δεξιά και απο αριστερά που θα δημιουργούν την πεποίθηση, ότι θα υπάρξει νέος πλούτος που θα εισπραχθεί απο αυτους που φοροδιαφεύγουν που υπονομεύουν και αναχαιτίζουν που υποκλέπτουν τον πλούτο».

Στη συνέχεια είπε:

«Είμαστε αποφασισμένοι, να φέρουμε επιτέλους πρόταση νόμου που αναβάλλεται συνεχώς για την φορολόγηση των 300 δισ. εμβασματων που έφυγαν στο εξωτερικό απο το 2000 μέχρι σήμερα; 

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην αγορά που θα αποφέρουν 15 δισ. ευρώ ΦΠΑ που υπεξαιιρείται;

Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ορατές με αποτελέσματα για την γρηγόρη εκδίκαση του 1.000.000 εκκρεμουσών αναπτυξιακών δικών (φορολογικές επενδυτικές κλπ ) που ειναι σε αναμονή εκδίκασης πολλά χρόνια και θα αποφέρουν νέο και αναγκαίο πλούτο; 

Είμαστε αποφασισμένοι, να πάρουμε πρωτοβουλίες στελεχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, στην οικονομία στην αγορά στην υγεία στην εργασία στην ασφάλιση κ.λ.π. Που θα συμβάλλουν στην εισροή νέων πόρων»;

Ο κ. Καρχιμάκης κατέληξε λέγοντας: «Αν όλα αυτά τα υλοποιήσουμε τότε έχουμε την ελπίδα να επιστρέψουν και να μας ξανά εμπιστευτούν όλοι εκείνοι που η ψυχή τους έμεινε στο ΠΑΣΟΚ αλλα η ψήφος τους πήγε αλλού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.