Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε το έγκλημα της περιόδου Βαρουφάκη…

Οι ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν Ενεργητικό αξίας 340 δις €, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 10 δις Ευρώ.

Το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα αφελληνίσθηκε πλήρως όχι μόνο ως προς το μετοχολόγιό του αλλά –κυρίως- ως προς τον τρόπο διαχείρισης των προτεραιοτήτων στην Οικονομία.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σε εξευτελιστικές τιμές μερικών λεπτών του Ευρώ ανά μετοχή, με τους Έλληνες μικροεπενδυτές αποκλεισμένους.
Η δήθεν ΠΦΑ Κυβέρνηση όχι μόνον έχασε κάθε έλεγχο στις συστημικές τράπεζες, όχι μόνον θα υποχρεωθεί να αλλάξει τα πρόσωπα στις διοικήσεις που η ίδια τοποθέτησε, αλλά υποχρεώθηκε σε πλήρες , ολοκληρωτικό, επονείδιστο ξεπούλημα κάθε υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας συνδεδεμένης με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όταν πρωτοεξελέγη η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2015, με την πρώτη ουσιαστική απόφαση της –δήθεν αριστερής -Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, χαρίστηκαν χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε 270 συγκεκριμένους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η «πολιτική Βαρουφάκη». Ξεκίνησε η «σκληρή διαπραγμάτευση». Η πλήρης απαξίωση του τραπεζικού συστήματος που ακόμη ήταν ζωντανό και προσφάτως ανακεφαλαιοποιημένο.

Με μια κίνηση απίστευτης αγραμματοσύνης και επικίνδυνης αφέλειας, με υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκης, επεστράφησαν στους δανειστές τα 11 δις € του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτά που σήμερα επιστρέφουν υπό τη μορφή νέου επαχθούς δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Τα δημόσια ταμεία άδειασαν, θυσία στον βωμό της σκληρής διαπραγμάτευσης. Περιφέρειες, δήμοι και Οργανισμοί δεν μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν γιατί οι διοικήσεις τους υποχρεώθηκαν να δανείσουν το Δημόσιο το οποίο φυσικά δεν μπορεί να επιστρέψει τα δανεικά.

Οδηγήθηκε η χώρα στον Μεσαίωνα των capital control. Μέχρι τον Ιούνιο 2015, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρηματοδοτούσε τις Ελληνικές Τράπεζες –έστω και με τον θεσμό του ΕLA- επειδή τις θεωρούσε φερέγγυες και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες. Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλήθηκαν με μερικά λεπτά του Ευρώ ανά μετοχή…

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να αναρωτηθούν: Άξιζε τον κόπο αυτή η δοκιμή;

http://www.toxrima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.