Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το Κίνημα Νέων υπενθυμίζει μια μέρα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε: 25 Νοεμβρίου, ημέρα Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης

To KINHMA Nέων μας υπενθυμίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε την επέτειο μια ιστορικής μέρας, την 25η Νοεμβρίου, ημέρα Μνήμης της Εθνικής Αντιστάσης. Μια επέτειο την οποία καθιέρωσε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και κόντρα στην εμφυλιοπολεμική στάση της τότε αβερωφικής ΝΔ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Η σημερινή μέρα, επέτειος της εθνικής αντίστασης, την οποία καθιέρωσε το 1982 η πρώτη σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου αποτελεί ημέρα μνήμης για τους ήρωες, για κάθε απλό άνθρωπο που αντιστάθηκε στη γερμανική κατοχή κι αγωνίστηκε για την Ελευθερία.

Είναι μια ημέρα την οποία ο κάθε Έλληνας οφείλει να γνωρίζει και να τιμά.

Πέρα όμως από τη μεγάλη και ιστορική της σημειολογία αποτελεί ένα προοδευτικό κεκτημένο, το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη το οποίο θεμελίωσε η Δημοκρατική Παράταξη στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Είναι σύμβολο ενότητας και πολιτικής συμφιλίωσης του λαού μας.

Γι” αυτό και τώρα που κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν τους πολίτες επί 5 χρόνια με ψεύτικα διλήμματα, τη στιγμή που οι πολιτικοί επίγονοι των ναζιστών κατακτητών βρίσκονται στο κοινοβούλιο και η χώρα έχει απολέσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία, η σημερινή επέτειος αποκτά έναν ακόμη συμβολισμό.

Γιατί ακριβώς αποδεικνύει πως ο αγώνας ενάντια στο Ναζισμό, το κάλεσμα για Συμφιλίωση των Πολιτών και η ελπίδα για μια δυνατή και ισότιμη στο εξωτερικό Ελλάδα, είναι μια συλλογική προσπάθεια που δεν σταματά ποτέ.

«Είναι θέμα μόνιμου αγώνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.