Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Αρνητικά υποδέχτηκε και ο ξένος Τύπος την επιλογή Παυλόπουλου: “Αποτυχημένος υπουργός”

Αίσθηση προκάλεσε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το γεγονός ότι μία «ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση» επέλεξε έναν «συντηρητικό» πρώην υπουργό για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ο νέος υποψήφιος χαρακτηρίζεται ως ο αποτυχημένος υπουργός, της Αθήνας του 2008 όταν «η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα έναν έφηβο».

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει ούτε βήμα πίσω στις δεσμεύσεις της, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τον διεθνή Τύπο, ωστόσο αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, ως υποψήφιο προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Πολλά ήταν τα σημαντικά διεθνή δίκτυα που εστίασαν στην επιλογή του κυβερνώντος κόμματος για την προεδρία με δημοσιεύματα να κάνουν μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν του πρώην υπουργού.
Ανάμεσα σε αυτά, το Associated Press γράφει για τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι ήταν ο υπουργός που ήρθε αντιμέτωπος με τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα στέκονται στο γεγονός ότι μία «ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση» επέλεξε έναν «συντηρητικό» πρώην υπουργό για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

http://gatosstakeramidia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.