Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μιλάει και ο Πρετεντέρης για "κοροϊδία"


Με άρθρο του στα ΝΕΑ και με τίτλο "μας κοροϊδεύουν" [http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4708690] ο δημοσιογράφος Πρετεντέρης, αναφέρθηκε στους βουλευτές όλων των κομμάτων σχετικά με το όργιο των τροπολογιών των τελευταίων ημερών από Βουλευτές όλων των κομμάτων. Τροπολογιών που στην πλειοψηφία τους ήταν ρουσφέτια και τίποτε άλλο.

Ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης θα συμφωνούσε απόλυτα με το άρθρο του δημοσιογράφου. Όμως επειδή ο Πρετεντέρης ούτε χθεσινός είναι, αλλά πολύ περισσότερο, δεν είναι άσχετος με την εξουσία στην χώρα μας (δυστυχώς) δεν είναι από αυτούς, που πρέπει μόνο να καταγγέλλουν έως να σφυρίζουν.
Γιατί ο κύριος Πρεντετέρης πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από όλους –και γνωρίζει – ότι στην πολιτική γενικότερα δεν μπορείς να στηρίζεσαι στις καλές προθέσεις και στη ηθική συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν, αλλά οφείλεις να δημιουργήσεις θεσμούς και κανόνες που θα εμποδίζουν, αν όχι αποτρέπουν, τέτοιες συμπεριφορές.

Και τι οδήγησε τους Βουλευτές στην απαράδεκτη, όντως – διαδικασία κατάθεσης τροπολογιών με ρουσφέτια; Η ανασφάλειά τους όσον αφορά την εκλογή τους.

Μήπως, όμως, μπορεί ο Πρεντετερης και οι άλλοι μεγάλοι δημοσιογράφοι να θυμηθούν τη στάση τους όταν ο Παπανδρέου πρότεινε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος;

Μήπως το εκλογικό σύστημα αυτό θα περιόριζε κατά πολύ την εξάρτηση των πολιτικών από τα συμφέροντα και την πελατειακή λογική. Μήπως; λέμε εμείς.

Αλλά πόσες φορές προβλήθηκε από τον Πρεντετέρη η ανάγκη αυτή; Μα πώς να το πράξει αυτό αφού τον βολεύει και τον ίδιο και τους εργοδότες του, ο έλεγχος και η εξάρτηση των βουλευτών, από αυτούς, την λεγόμενη τέταρτη εξουσία.

Γι αυτό κ. Πρεντετέρη στο επόμενο άρθρο σου, θα σε παρακαλούσαμε να βάλεις και ένα ΥΓ που θα λέει. «Το άρθρο απευθύνεται σε όλους όσους δεν με γνωρίζουν. Αυτοί που γνωρίζουν εμένα και το ρόλο μου, παρακαλώ, να μην ασχοληθούν μ αυτό». Έτσι, για να ξεχωρίσουμε την κοροϊδία από την πένα που στηλιτεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.