Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Χρυσαυγιτισμός με δεξιά μανικετόκουμπα

Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν προσεγγίσει πιο ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, άλλος πολιτικός φορέας θα προσπαθήσει να ενοποιήσει τη Δεξιά, εκτιμά ο Τάκης Μπαλτάκος. O πρώην γραμματέας της κυβέρνησης προβλέπει ήττα της Αριστεράς και δηλώνει αντίθετος στο αντιρατσιστικό επειδή εκθέτει σε δίωξη εχθρούς των ομοφυλόφιλων, ένστολους και ιερείς σε πιθανή δίωξη. [news247]

"Η Δεξιά είναι μόδα και ανάγκη. Φάγαμε εξήντα χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός είναι να τελειώνει» τιτλοφορεί ο ίδιος ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαράς την συνέντευξη του που δημοσιεύει το Σάββατο η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε αυτή αναφέρεται εκτενώς σε μία σειρά από πολιτικά θέματα, από την επιστροφή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο προσκήνιο, μέχρι την επανάληψη της... Βάρκιζας για την Αριστερά και την ανάγκη της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετηθεί δεξιότερα, ώστε να ανακτήσει τους χαμένους ψηφοφόρους.

Αναλυτικά:

Για το αντιρατσιστικό και τη σφοδρή του αντίθεση: «Η ΝΔ ... από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να απαλλαγεί γιατί θα πέσει η κυβέρνηση. Γι' αυτό και βάζει το αντιρατσιστικό. ... [Για την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο:] Πρώτα απ' όλα για το ζήτημα ... της γενοκτονίας των Ποντίων. ... Ο δεύτερος λόγος έγκειται στο ότι ... μπήκε μία φράση ότι ρατσισμός είναι να καταφερθείς και εναντίον της γενετήσιας προτίμησης του άλλου. ... Για ποιον λόγο θα πρέπει να ποινικοποιείται η αντίθεση στην ομοφυλοφιλία; Τρίτος λόγος είναι ότι θα υπάρχει κίνδυνος όργανα του κράτους, όπως οι ένστολοι, αλλά και ιερείς, να διώκονται αν πουν π.χ. ότι αντιτίθενται π.χ. στους ιεχωβάδες, όπως και στον στρατό εάν φωνάξουν κάποιο σύνθημα εναντίον της Τουρκίας.

Για την έκβαση της πολιτικής σύγκρουσης Αριστεράς - Δεξιάς στην Ελλάδα: «Η ίδια [η Αριστερά] οδηγείται σε μία νέα Βάρκιζα. Δεν θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση. Είναι αδύνατο. ... Με ποιον θα συμπράξει; Με βάση τα ποσοστά του Μαΐου του 2014 αν ήταν εθνικές οι εκλογές, οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα είχαν 174 έδρες ... γιατί την επόμενη ημέρα δεν έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά; ... Τι διαφορετικό έγινε το 1945; Το ΕΑΜ είχε μέσα του και δυνάμεις της τότε κεντροαριστεράς, όπως ήταν ο Τσιριμώκος ή ο Σβώλος. Τότε κατέθεσαν τα όπλα, τα άφησαν στο χώμα. ... Αν δεν το έκαναν τότε, τι θα τους οδηγήσει να το κάνουν τον Φεβρουάριο του 2015;»

Για το ρόλο της Αριστεράς στη νεότερη Ελλάδα: «τα πάντα καταλογίζω στην Αριστερά. Η πτώχευση της χώρας οφείλεται στην Αριστερά. ... Με τις οιμωγές, τις κραυγές και τα αναφιλητά τόσων δεκαετιών κατάφερε όμως [αν και δεν κυβέρνησε] να πείσει όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ για το «δίκαιο του αγώνα», με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο αυτές παρατάξεις στη λήψη τέτοιων μέτρων που προοδευτικά οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση. ... Η ελληνική Αριστερά έχει ξεχάσει να επαναλάβει την ανάγνωση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Στο κείμενο αυτό με σαφήνεια αναλύεται ο ρόλος του διεθνισμού ως μέσου παγκόσμιας επικράτησης του καπιταλισμού. Γιατί λοιπόν τόση επιμονή στο διεθνισμό;»

Για το στόχο των επαφών του: «Είτε η ΝΔ πρέπει να στραφεί προς δεξιότερες κατευθύνσεις ώστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο αυτών των ψηφοφόρων, είτε το κενό που υπάρχει θα πληρωθεί από κάποιον δεξιό σχηματισμό ο οποίος θα προσπαθήσει να ενοποιήσει όλους αυτούς τους ψηφοφορους σε ένα δεξιό σχήμα πολιτικά ανεκτό ... με ένα τέτοιο δεξιό κόμμα, με χαρακτηριστικά γαλλικού γκολικού κόμματος, η Ν.Δ. θα μπορεί να συνεργαστεί».

Για την προσέγγιση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή: «Η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Μαΐου βρέθηκε να έχει στα δεξιά της ένα 16,5%, το οποίο σημαίνει 900.000 ψηφοφόροι. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Χ.Α. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ηγεσία. Βλέπω, λοιπόν, ως κλασικός δεξιός, ότι η Ν.Δ. έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεξιά της ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη Ν.Δ., θα είχε αυτοδυναμία με 39%.

Για την δράση του εν γνώσει του Σαμαρά: «Κατηγορηματικά όχι, αλλά θα ήταν ίδια [η απάντηση] κι αν υπήρχε προσυνεννόηση»

Για την σχέση του με την Χρυσή Αυγή: «Είμαι πολύ φιλικά προσκείμενος στους ψηφοφόρους της Χ.Α. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν δικοί μας άνθρωποι. Γιατί να τους αφήσουμε εκεί;»

Για μία πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ - Χρυσής Αυγής: «Είναι κάτι που δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση».

Για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών: «Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, δεν θα έπρεπε η Ν.Δ. σε καμία περίπτωση να προκαλέσει εκλογές»

Epikairo: Διαβάζοντας τα όσα λέει ο Μπαλτάκος, πραγματικά σε πιάνει η καρδιά σου, σκεπτόμενος ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ο εξ απορρήτων του Σαμαρά, το νούμερο 2 επί της ουσίας της κυβέρνησης. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να χρωστά ευγνωμοσύνη σ' αυτούς που τον απομάκρυναν, γιατί πολύ απλά υπήρχε και υπάρχει ιδεολογική συμπόρευση στην ουσία του ακροδεξιού παραληρήματος του Μπαλτάκου.

Είναι δυνατόν αυτά τα λόγια να μπορούν να συγκινούν ακόμα και σήμερα ή να έχουν απήχηση σε μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων; Είναι δυνατόν να συζητούμε εν έτει 2014 για νέα "Βάρκιζα", αναπαράγοντας αυτή την εμφυλιοπολεμική ρητορική; Ο Μπαλτάκος, από το σύνταγμα που ο ίδιος αδιαφορούσε όταν συνομιλούσε με την Χ.Α. προστατεύει την ελευθερία λόγου του. Από την άλλη όμως είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να προστατέψουμε εμείς οι ίδιοι το σύνταγμα και την κοινωνική ειρήνευση.

Αν η Δεξιά αποφασίσει τελικά να "αποτρελαθεί" και να θέσει εν αμφιβόλω όλες τις δημοκρατικές κατακτήσεις, στο όνομα του τέλους της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, πρέπει να υπάρχει ως αντίβαρο ένα πλατύ ρεύμα δημοκρατικών πολιτών, που θα αντισταθούν στην ανάσυρση σκελετών από την ντουλάπα. Αλοίμονο αν η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετατραπεί σ' ένα ρινγκ ή σ' ένα εμφυλιοπολεμικό πεδίο μάχης, όπως ονειρεύεται ο κάθε Μπαλτάκος ή λοιποί ακροδεξιοί, με τον γιακά κύκλοι..

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.