Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Ίχνη Καραμανλή στο σκάνδαλο των ΕΛΤΑ: Θα τολμήσει να το πει κανείς;

Απολύτως παράνομες χαρακτήρισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέναδρος Ρακιντζής, με ανακοίνωσή του, τις επιχορηγήσεις και ενισχύσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών αλλά και τις οικονομικές ατασθαλίες στις εκροές χρηματικών ποσών που έφερε στο φως η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας. [iefimerida]

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Το Γραφείο μας διενήργησε έλεγχο στα ΕΛΤΑ το 2011, για τη διερεύνηση της νομιμότητας των οικονομικών ενισχύσεων / επιχορηγήσεων της ΠΟΣΤ από τα ΕΛΤΑ κατά το χρονικό διάστημα 1999-2010.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, το συνολικό ποσό που εισέρρευσε προς την Ομοσπονδία κατά το ελεγχθέν χρονικό διάστημα (από τις συνδρομές των εργαζομένων και από τις πάσης φύσεως επιχορηγήσεις / ενισχύσεις των ΕΛΤΑ) ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Τόσο οι ενισχύσεις / επιχορηγήσεις της Ομοσπονδίας από τα ΕΛΤΑ, όσο και η παρακράτηση εισφορών από τη μισθοδοσία των εργαζομένων και απόδοσή τους απευθείας στην Ομοσπονδία, προσκρούουν ευθέως στον ν. 1264/1982. Μάλιστα, για την παρακράτηση εισφορών από εργαζόμενους και την απόδοσή τους απευθείας σε δευτεροβάθμια σωματεία, υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ και του Εφετείου Αθηνών που τις κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου ιδιωτικών φορέων, επομένως δεν είχε τη δυνατότητα ελέγχου των δαπανών της ΠΟΣΤ.

Η Έκθεση Ελέγχου διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνώνω, ο οποίος διενήργησε προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο αυτής, έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να προβεί σε φορολογικό έλεγχο της ΠΟΣΤ για την τετραετία 2007-2010. Ο έλεγχος αυτός, σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου της Οικονομικής Αστυνομίας, αφορούσε εισροές περίπου 8 εκατομμυριών ευρώ από συνδρομές εργαζομένων και επιχορηγήσεις / ενισχύσεις, και ανέδειξε πλήθος σοβαρών παρατυπιών και ατασθανλιών διαχείρισης.

Epikairo: Ακούμε από τα ΜΜΕ το σκάνδαλο με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις στο σωματείο των εργαζομένων των ΕΛΤΑ και καθώς ακούμε μακάριοι από την καλοκαιρινή ραστώνη, μας ξεφεύγουν δύο
πολύ κρίσιμα στοιχεία:

 Α) Ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ έδωσε τις παράνομες επιχορηγήσεις στο σωματείο, μια διοίκηση που διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και

 β) το διάστημα που φέρεται να έγινε το κυρίως πάρτυ ατασθαλιών ήταν, μαντέψτε, την μακάρια περίοδο της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, την περίοδο 2007-2009. Τα ΕΛΤΑ έρχονται στη δημοσιότητα για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση του θαλασσοδανείου του πρώην διοικητή τους Άγγελου Φιλιππίδη από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ ο συνδυασμός των δύο ειδήσεων μπορεί και να μας οδηγήσει στην παραδοχή ότι επί εποχής διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στήθηκε ένα απίστευτο αδιαφανές φαγοπότι, όπου δίνονταν αριστερά και δεξιά επιχορηγήσεις, δάνεια και ότι φανταστεί ο νους μας (αθρόες προσλήψεις κ.ο.κ), σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ανομίας. Φαίνεται ότι από την περίοδο 2007-2009 έχουν να βγουν κι άλλοι σκελετοί από το ντουλάπι της παρ' ολίγον χρεοκοπίας και αν κάποιοι ακόμη επιμένουν ότι το έλλειμμα του 2009 "φουσκώθηκε" από τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου (όπου επί ημερών τους εστάλη η υπόθεση των ΕΛΤΑ για περαιτέρω έρευνα), ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι με μια πενταετή μούγκα και με μια πρωτοφανή ασυλία από τα ΜΜΕ δεν μπορούν να ξεχρεώσουν τις απαράγραπτες ευθύνες του Καραμανλή και της κλίκας του..

 - See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.