Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Είναι άλλο πράγμα οι ευσεβείς πόθοι και άλλο η πραγματικότητα

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, όπου και παρουσιάζει το πρόγραμμα του για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, κάνει λόγο για:

- κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή
- άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα.
-ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος.
«Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε», τονίζει. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλλήματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του».

Εάν αυτά τα ωραία και ελκυστικά συνοδεύονταν και από συγκεκριμένες, σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης αυτών των αλλαγών, τότε ο κ. Τσίπρας θα αποδείκνυε ότι κομίζει πραγματικά το καινούργιο, το νέο, το ελπιδοφόρο.

Όσο παραμένει όμως στο επίπεδο της γενικολογίας, της αοριστολογίας και της παρελκυστικής τακτικής, «αυτά θα τα δούμε όταν κυβερνήσουμε», θυμίζει τις υποσχέσεις Καραμανλή και της παρέας του, που φλόμωσαν τον κόσμο στα ψέματα πριν το 2004 και όταν ήρθαν στην εξουσία, τίναξαν απλώς την οικονομία στον αέρα. Θα το επαναλάβουμε για μια φορά ακόμα. Είναι άλλο πράγμα οι ευσεβείς πόθοι και άλλο η πραγματικότητα.

Με νταηλίκια ή ευχές, δεν χρηματοδοτείται η οικονομία. Χρειάζονται χρήματα και μάλιστα πολλά για τις ανάγκες μας και από κάπου πρέπει να βρεθούν. Εκτός κι αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την πρόταση Γλέζου, για αναγκαστικό δάνειο από τις καταθέσεις. Δηλαδή μακροβούτια στα λεφτά του κοσμάκη.

Ας το έχουν όμως υπόψη. Ο κόσμος έχει μικρά περιθώρια υπομονής. Αυτό να δοκιμάσουν και έρχεται η νύχτα του αγίου Βαρθολομαίου. Θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν.
Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.