Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.


Ο Ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια.

Η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία.

Η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία.

Για το λόγο αυτό και πάγια θέση μας είναι, η αλλαγή της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Σκοπός, όχι η πάση θυσία νομή, αλλά η αλλαγή της εξουσίας,

Όλα αυτά απαιτούν μόχθο και καθημερινή απόδειξη.

Σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, είμαστε θετικοί και συμμέτοχοι.

Και η πρωτοβουλία για τον έλεγχο ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.

Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα.

Άλλωστε, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει και έχει αποδειχθεί, η αλήθεια στο τέλος επικρατεί.

Ασφαλώς όμως, δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες.

Το κλίμα των ημερών, που «καθοδηγεί» τα δημόσια πράγματα προς την εδραίωση μιας αντίληψης σύμφωνα με την οποία «όλοι ίδιοι είναι» και επιβάλει λογικές συμψηφισμών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη, οφείλει να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι σκοπιμότητες θα περισσεύουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και η χώρα θα ταλανίζεται από αχρείαστα πολιτικά και άλλα παιχνίδια.

Το «βρώμικο ’16» που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το «βρώμικο ’89» να μοιάζει νηπιαγωγείο.

Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.