Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Όλο και πιο κοντά Καραμανλής- Κυριάκος! Η… σκόπιμη διαρροή μιας απλής συνάντησης


Σαφή μηνύματα, συνειδητά ή μέσω κοινωνικών εκδηλώσεων για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας αποστέλλουν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το χθεσινό γεύμα των δύο στο νησί της Τήνου, όπου οι δύο πολιτικοί βρέθηκαν με κοινούς γνωστούς τους.

Όπως γράφει ο Γιώργος Τερζής για την «Καθημερινή«, από τα γραφεία των δύο σημειώνεται ότι η συζήτηση υπήρξε χαλαρή και χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, πλην όμως η ίδια η διαρροή της είδησης έχει τον πολιτικό της συμβολισμό.

Είχαν προηγηθεί το δείπνο που παρέθεσε το ζεύγος Μητσοτάκη στον Κώστα και τη Νατάσσα Καραμανλή, στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και η επίσκεψη Καραμανλή στο πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη στο Παγκάρι, λίγες ημέρες πριν την άνοδο του Προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ.

Σε μία περίοδο που στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας επικρίνουν με σφοδρότητα την κυβέρνηση Τσίπρα και, παράλληλα, απορρίπτουν τις συνεχείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού να εμφανίσει την κυβέρνησή του ως συνεχιστή της κυβέρνησης Καραμανλή (πχ στο χώρο των ΜΜΕ) ενώ και η ηγετική ομάδα προβαίνει σε συνεχείς κινήσεις εμπέδωσης της ενότητας στο εσωτερικό, η πληροφορία για κοινή παρουσία των δύο ανδρών, έστω και στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων, έρχεται να σβήσει τις όποιες εστίες εσωκομματικής έντασης.

Οι κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής αλλά και ο έτερος πρώην Πρωθυπουργός της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να βρεθούν ξανά, μετά τη ΔΕΘ, από κοινού στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ, στην Πειραιώς, την προσεχή Τρίτη.

http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.