Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γ.Παπανδρέου στη Ν.Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις που οργανώνονται με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και της Συνάντησης Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους μετά το 2015.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος, στην ετήσια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου «Λύσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN)», μιας διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών. Το Δίκτυο SDSN, δημιουργήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν τον Αύγουστο του 2012, με στόχο την κινητοποίηση προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επιχειρηματικό χώρο για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα σχετιζόμενα με τη βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, τους πολυμερείς οικονομικούς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, συνεχάρη το Δίκτυο SDSN για τη συμβολή του στην επεξεργασία της Αναπτυξιακής Ατζέντας του ΟΗΕ για μετά το 2015 και τόνισε τη σημασία που έχει η αναζήτηση συγκεκριμένων προτάσεων για την πετυχημένη εφαρμογή των αναπτυξιακών στόχων.

Προχθές, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συνεχάρη τον Πρόεδρο Σάντος για την ιστορική πρόοδο που σημειώθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Κολομβιανής Κυβέρνησης και των ανταρτών του FARC, στις 23 Σεπτεμβρίου, στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας μέσα στους επόμενους μήνες. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και συζήτησαν πιθανές πρωτοβουλίες σε διάφορα επίπεδα για την προώθηση της ειρηνικής επίλυσης διαφορών.

Από χθες, Σάββατο 26 μέχρι και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετέχει στην Ετήσια Συνάντηση του Ιδρύματος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον – Clinton Global Initiative 2015 Annual Meeting.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις πληθυσμών λόγω του πολέμου στη Συρία, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την Παρασκευή συνάντηση εργασίας και με τον Πρόεδρο της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps, Neal Keny – Guyer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.