Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Παπανδρέου για Φώφη: Ζήτησε τη διάλυση του Κινήματος και να μην είμαι υποψήφιος

«Δημοκρατικά» επιμένει ο πρόεδρος του Κινήματος που θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στη Συνδιάσκεψη του κόμματος, που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.
Νωρίτερα σήμερα, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως δεν θα συνεργαστεί με το Κίνημα του Παπανδρέου επιρρίπτοντάς του ευθύνη για υπερβατική κίνηση, όταν με δική του πρωτοβουλία δημιούργησε το ΚΙΔΗΣΟ, από το στιγμή που το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια τον είχε τιμήσει ως βουλευτή, πρόεδρο και πρωθυπουργό.

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά δεν δίστασε να χαιρετίσει την επιστροφή των ψηφοφόρων, φίλων και στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις και τις πρωτοβουλίες ενότητας που η ίδια ανέλαβε.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε προσωπική επιστολή στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, άφου πρώτα μίλησαν τηλεφωνικά.

Ο κ. Παπανδρέου, στην επιστολή του, κατηγορεί ευθέως την κυρία Γεννηματά για παλινδρόμηση στις κινήσεις της για «συμπόρευση» δυνάμεων που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με χαρά ακούσαμε ότι βρίσκεις αναγκαία την συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής προοπτικής, θέτοντας όρους που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Παπανδρέου δεν διστάζει να επιτεθεί προσωπικά στην κυρία Γεννηματά γράφοντας: «Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το δικό μου αποκλεισμό έθεσες και εσύ προσωπικά προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα», κάτι που ο κ. Παπανδρέου δεν δέχτηκε, οδηγώντας μια πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ σε «ναυάγιο».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Παπανδρέου:
«Αγαπητή Φώφη,
Είναι γνωστό ότι από καιρό το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ προσωπικά, έχουμε επισημάνει την ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, για το καλό πρωτίστως της χώρας, αλλά και για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.

Με χαρά ακούσαμε να ανακοινώνεις την Κυριακή 23 Αυγούστου, ότι συμμερίζεσαι τις ίδιες απόψεις και βρίσκεις αναγκαία την συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου. Η έναρξη διαλόγου δημιούργησε εύλογες προσδοκίες σε ένα ευδιάκριτο τμήμα των πολιτών.

Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής προοπτικής, θέτοντας όρους που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια.

Παρά ταύτα επιμείναμε. Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το δικό μου αποκλεισμό έθεσες και εσύ προσωπικά προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα. Είναι προφανές ότι τέτοια προαπαιτούμενα δεν βοηθούν στην επιτυχία του διαλόγου, τη στιγμή μάλιστα που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν.

Παρόλα αυτά, την τελική απόφαση του Κινήματος μας δεν θα λάβει ένα πρόσωπο, αλλά δημοκρατικά η Συνδιάσκεψη μας που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Φιλικά
Γιώργος Α. Παπανδρέου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.