Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Tο παιχνίδι των εντυπώσεων

Σε ένα κωμικοτραγικό παιχνίδι εντυπώσεων έχουν εξελιχθεί οι συναντήσεις των αρχηγών για να «κλειδώσουν» τα μέτρα, που όλο μένουν ξεκλείδωτα. Η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή οργιάζουν, όπως και όλοι οι ανεξέλεγκτοι από το μηχανισμό του κράτους επίορκοι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα άλλη μια φορά να κληθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πληρώσουν.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, ομολογούν την αλήθεια που απέφευγαν τόσο καιρό. Ναι, το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της πολιτικής κατάστασης τα προηγούμενα χρόνια. Και αν τον είχατε αφήσει να ολοκληρώσει το έργο του και δεν βιαζόσαστε να τον ανατρέψετε τα αποτελέσματα θα είχαν, ήδη, φανεί και δεν θα ήταν απαραίτητο να υπάρξουν και νέα «οριζόντια ή κάθετα» μέτρα.


Όταν ο Παπανδρέου μίλησε για διαφθορά, είπαν ότι προσβάλει τη χώρα. Με τελευταίες μελέτες αποδεικνύεται ότι ο έλεγχος της φοροδιαφυγής θα ήταν αρκετός για να αποφευχθούν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δεν είναι καιρός η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προβάλει το έργο και τις θέσεις τις διετίας που κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή τη χώρα και να έχουμε τώρα το περιθώριο να συζητούν
;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.