Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σήμερα ο Βενιζέλος ανακοινώνει τη σύνθεση των οργάνων ... και η δημοκρατία στο κόμμα πάει περίπατο

Εντύπωση δεν μας προκαλεί τόσο το γεγονός ότι ο Βενιζέλος διαλύει όργανα και στη συνέχεια μας ενημερώνει ότι θα ανακοινώσει νέα σύνθεσή τους. Σ αυτή τη λειτουργία ο άλλοτε υπέρμαχος της συλλογικής ηγεσίας μας έχει συνηθίσει. Εντύπωση όμως μας προκαλεί το γεγονός ότι κανείς δεν μιλά. Ότι ακόμη και τα ΜΜΕ περνάνε την γραμμή ότι, το πιό φυσιολογικό σε ένα κόμμα είναι, ο Πρόεδρός του αντικαταστατικά, να μπορεί να διαλύει όλα τα όργανα και να ορίζει ο ίδιος όποια θέλει και με όποιον τρόπο θέλει.

Η σημερινή όμως μέρα είναι και η τελευταία ευκαιρία για να σώσει η Βενιζέλος τα προσχήματα. Αν η σύνθεση των νέων οργάνων είναι απλά η ισχυροποίηση της ομάδας του στη λογική του ,,ελέγχω απόλυτα τα πάντα μέχρι το συνέδριο,, τότε ΠΑΣΟΚ ,,καληνύχτα,,. Αν μπορέσει να ξεπεράσει τις μέχρι τώρα λογικές και να λειτουργήσει ενωτικά, τότε ίσως και την τελευταία στιγμή μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα ουσιαστικό συνέδριο. Ενωτικά, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει για εμάς, διανομή ρόλων στους γνωστούς ,,κορυφαίους,, αλλά πολιτική σύνθεση στα όργανα.

Εμείς φυσικά δεν πρόκειται να πούμε και να αποδεχτούμε την καληνύχτα ΠΑΣΟΚ, γιατί και εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ και δεν το χαρίζουμε σε κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.