Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ποιός φοβάται τον Γιώργο Παπανδρέου;

Σε μπαράζ διασποράς ψευδών ειδήσεων έχουν επιδοθεί συγκεκριμένα έντυπα τις τελευταίες μέρες, εξαναγκάζοντας το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να προβεί σε σειρά διαψεύσεων. Εμείς δεν θα σχολιάσουμε επι της ουσίας, τα ψευδή δημοσιεύματα, ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει και υπερασπίζεται τον εαυτό του. Θα σχολιάσουμε όμως, την "ανάγκη" κάποιων να "κατασκευάζουν" μια πραγματικότητα και να ρίχνουν λάσπη στον πρώην πρωθυπουργό.

 Ποιόν ενοχλεί ο Γιώργος Παπανδρέου; Ο μόνος πρωθυπουργός που παρέδωσε το αξίωμά του, προκειμένου να "διευκολύνει" εξελίξεις και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Επέλεξε τον μοναχικό δρόμο της ανάληψης των ευθυνών και της υποστήριξης του έργου του. Ασχολείται ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με όλα τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα και προσπαθεί, ιδιαίτερα, να προβάλει την ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιδωρήθηκε και αμφισβητήθηκε αλλά παραμένει ακλόνητος στην υπεράσπιση των θέσεων και των αρχών του.

 Ήδη, μεγάλο μέρος της συνομωσιολογίας των ημερών του περασμένου Οκτώβρη-Νοέμβρη έχει καταρριφθεί, από τις εξελίξεις. Το Δημοψήφισμα ακούγεται όλο και πιο σωστή πρόταση, το Μνημόνιο φαίνεται ότι δεν ήταν από μόνο του το πρόβλημα. Αυτό είναι βέβαιο, ότι δεν θα αρέσει σε όσους συμβιβασμένοι με τη διαπλοκή και τα "κατεστημένα" συμφέροντα επιθυμούν να ανατρέψουν κάθε προσπαθεια μεταρρυθμιστική στη χώρα.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε στη Βουλή και θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει "πεισματικά" τις μεταρρυθμισεις, μη αποδεχόμενος πισωγυρίσματα, γιατί γνωρίζει ότι αυτά θα υποβαθμίσουν την χώρα και θα την θέσουν στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι που φοβούνται; Ομως, τις πολιτικές επιλογές κάποιου, αν διαφωνείς, τις πολεμάς και τις απορρίπτεις με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ρυπαρά δημοσιεύματα στοχεύοντας γκεμπελικά στην μείωση της προσωπικότητας του. Αυτοί που καταφεύγουν σε αυτές τις πρακτικές αποδεικνύουν την ένδοια των πολιτικών θέσεων- επιχειρημάτων τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.