Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος ανήγγειλε,,ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης,, ..μόνο που δεν είπε πως και με ποιον επιθυμεί να την κάνει…..



Ένα σοβαρό, προπάντων όμως, δημοκρατικό κόμμα , θα είχε αποφασίσει στα θεσμικά του όργανα την πολιτική του για την διετία και, επιπλέον, θα είχε ρυθμίσει όλες τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος μετά από μια πολύ δύσκολη κυβερνητική θητεία.

Το ΠΑΣΟΚ, η ηγετική ομάδα του δεν αντέχουν από ότι δείχνουν τα γεγονότα, να λειτουργούν σε τέτοια επίπεδα δημοκρατίας και δεν καταλαβαίνουν ότι από εκεί ξεκινάει το μεγάλο πρόβλημα.
Αλλά ακόμη και να παραδεχτούμε για το ΠΑΣΟΚ τον τρόπο που λειτουργούν, η ,,ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης,, δεν μπορεί να είναι υπόθεση του "ενός" η στην καλύτερη περίπτωση κάποιου επιτελείου. Ενός επιτελείου, μάλιστα, που θυμίζει πολιτικό νηπιαγωγείο.
Η ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τα θεσμικά όργανα, το θεσμικό διάλογο που θα καθορίσει το ίδιο το κόμμα.

Ο Πρόεδρος, φυσικά, έχει το δικαίωμα να καταθέσει προτάσεις.Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, ποιόν άκουσε ο Πρόεδρος για να καταλήξει στις προτάσεις του; Τα μέλη, τους φίλους ή μόνο τους 10-15 υπσοτηρικτές του, οι οποίοι το μόνο που επιδιώκουν είναι ένα,,καθαρό,, έως αποστειρωμένο και απόλυτα ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ ; Ή το ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει την πορεία του από το ,,φόβο,, του Ζαπείου 2, που αυτή τη φορά φημολογείται έντονα, ότι θα είναι ο Λοβέρδος;
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανασυνταχθεί μόνο εάν μπορέσει να λειτουργήσει θεσμικά και δημοκρατικά. Και πρώτα από όλα να ασχοληθεί με τις εκλογές της Κυριακής και όχι με τις προσωπικές πολιτικές της επόμενης μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.