Σελίδες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Καραμανλής γνώριζε για το δάνειο Φιλιππίδη σε Κοντομηνά τον Οκτώβριο του 2008;

Το δάνειο του ΤΤ στο γνωστό επιχειρηματία, ο ρόλος του Alpha στην υπόθεση Βατοπεδίου και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. [7imeres]

Στο προσκήνιο των πολιτικών συζητήσεων, με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα και τις διώξεις που ασκήθηκαν ( ανάμεσά τους και στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, του Δ.Κοντομηνά ) και αποκάλυψαν το "χορό" των "δανείων – μαμούθ " που δόθηκαν από το ΤΤ, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, σε εταιρίες και κατέληγαν σε off shore επιχειρηματιών και σε αγορά ακινήτων στο εξωτερικό, επανέρχεται το περίφημο "σκάνδαλο Βατοπεδίου" που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Το 2007 είχαν ήδη άρχισει από διάφορα έντυπα,( Συμβόλαιο κ.α ), τα πρώτα σχετικά δημοσιεύματα με τις ανταλλαγές των γαιών της Μονής Βατοπεδίου, για τα οποία δεν δόθηκε αρχικά μεγάλη σημασία.

Ξαφνικά παίρνει το θέμα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Προκαλείται μεγάλος πολιτικός "ντόρος", η κυβέρνηση βάλλεται από μέσα και απ' έξω, ξεκινούν έρευνες και αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων, σχετικών και άσχετων με τις πραγματοποιούμενες ανταλλαγές.

Τότε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καλύπτει με τις δηλώσεις του τα πρόσωπα που φέρονται να "εμπλέκονται".

Εκείνη την περίοδο ξεκινάει και η δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ, η αποσυσπείρωση και το 2009 οι εκλογές, που φέρνουν τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου.

Σημαντική λοιπόν φαίνεται να είναι η αποκάλυψη τώρα από το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας και αφορά το δάνειο που πήρε ο Δημήτρης Κοντομηνάς από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ένα δάνειο 110 εκατ. ευρώ που δίνεται το 2008 από την τότε διοίκηση του ΤΤ, δηλαδή τον Άγγελο Φιλιππίδη ο οποίος έφυγε τον Αύγουστο του 2009 ενώ είχε αναλάβει το 2007.

Τη στιγμή δηλαδή που ο Alpha διαλύει την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με το "σκάνδαλο του Βατοπεδίου" και πετάει στην πυρά ένα πλήθος πολιτικών και στελεχών, χωρίς ουσιαστικά όπως αποδείχτηκε να έχει προκληθεί βλάβη στο Δημόσιο, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοντομηνάς ζητά δάνειο 110 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικές δραστηριότητες και το παίρνει. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το πόρισμα των εισαγγελέων, το δάνειο αυτό ήταν επισφαλές, δεν πληρώθηκε ποτέ και απλά, εξαφανίστηκε. Γι' αυτό και ο κ. Κοντομηνάς διώκεται και εκδόθηκε γι' αυτόν ένταλμα σύλληψης και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική, τις δε επόμενες ημέρες, θα μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα έχει μεγάλη πλέον σημασία το ότι δόθηκε τότε, ένα τόσο μεγάλο δάνειο σε επιχειρηματία από κρατική τράπεζα, την ώρα που το κανάλι του χτυπούσε αλύπητα την κυβέρνηση, αλλά και γιατί μετά την χορήγηση του δανείου το συγκεκριμένο κανάλι "σιώπησε".

Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για το ρόλο που έπαιξε το συγκεκριμένο κανάλι του συγκεκριμένου επιχειρηματία, σε μια τόσο κρίσιμη πολιτική εξέλιξη, προκαλούν δύο δεδομένα, πλέον.

Πρώτον ότι όπως αποδείχτηκε περίτρανα στη συνέχεια, δεν υπήρξε βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου, από το υποτιθέμενο σκάνδαλο, ενώ από όσες έρευνες κι αν ακολούθησαν, δε βρέθηκε ποτέ "μαύρο" πολιτικό χρήμα.

Και δεύτερον ότι, πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή Γιώργος Αλογοσκούφης ήδη από το 2007 είχε εκφράσει ενστάσεις για την τοποθέτηση του Άγγελου Φιλιππίδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε πρόεδρος στο ΤΤ ο Α. Φιλιππίδης τον Οκτώβριο του 2007 και ήταν επιλογή του Γ.Αγγέλου, δεξί χέρι, τότε, του Καραμανλή. Πιο συγκεκριμένα είχαν τοποθετηθεί, ο Φιλιππίδης στο ΤΤ, ο Χατζηεμαννουήλ στον ΟΠΑΠ και ο Κλαδάς στον ΣΔΟΕ.

Τότε όμως ο Γιώργος Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομικών ακόμα, είχε δηλώσει πως «ο Φιλιππίδης αποτελεί κινούμενη βόμβα».

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι όταν ο Φιλιππίδης προχώρησε σε επιχειρηματική συμφωνία με τον Κοντομηνά συστήνοντας την Post Credit ο Γιώργος Αλογοσκούφης είχε καλέσει στο γραφείο του τον Φιλιππίδη του ΤΤ και τον είχε προειδοποιήσει «αυτό που πας να κάνεις με τον Κοντομηνά είναι σκάνδαλο».

Ίσως όμως η εξήγηση να μην είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο Άγγελος Φιλιπίδης προχώρησε τελικά στη σύναψη της συμφωνίας με την εταιρεία του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με τις ευλογίες, απ' ότι ανέφερε το ρερποτάζ της εποχής, του ισχυρού άνδρα τότε στο Μαξίμου Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος και παραλήφθηκε από το κάδρο του υποτιθέμενου σκανδάλου όπως αυτό παρουσιαζόταν από τον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό.

Ακόμα ίσως πίο σημαντικό είναι ότι στο συγκεκριμένο κάδρο στοχοποιήθηκαν μια σειρά παντοδύναμων ως τότε στελεχών στο περιβάλλον του πρωθυπουργού όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, του οποίου το ρόλο διαδέχθηκε δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Αγγέλου.

Epikairo: Όπως όλοι θυμόμαστε, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha είχε σηκώσει το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, την περίοδο τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου 2008 (στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε τους διαλόγους που διαμοίβονταν εκείνο τον καιρό στα δελτία του σταθμού). Σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ, ο Κοντομηνάς λαμβάνει το πρώτο επισφαλές δάνειο τον Οκτώβρη του 2008, την στιγμή που η κυβέρνηση Καραμανλή κλυδωνίζεται, με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και Υπουργό Επικρατείας να παραιτείται τον μήνα Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου 2008 (κατά πάσα πιθανότητα), μια παραίτηση που πολλοί θεώρησαν και την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή.

Έχοντας υπόψη τα στοιχεία του ρεπορτάζ που αναδημοσιεύουμε και βάζοντας κάτω τις ημερομηνίες, προκύπτει ο εξής συλλογισμός: Ο Κοντομηνάς αποφασίζει να "χτυπήσει" την κυβέρνηση Καραμανλή με το σκάνδαλο της Μονής τον Αύγουστο του 2008. Ο Καραμανλής στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2008 αποφασίζει να καλύψει τους εμπλεκόμενους με το σκάνδαλο Υπουργούς (βλέπε Ρουσόπουλο, Μπασιάκο, Βουλγαράκη, Κοντό, Δούκα). Όσο οι αποκαλύψεις προχωρούν όμως, τα πράγματα για τον Καραμανλή γίνονται ολοένα και δυσκολότερα, γεγονός που τον οδηγεί, αργότερα τον Δεκέμβριο του 2008 στο περίφημο mea culpa, δηλαδή την αποκλειστική ανάληψη των πολιτικών και μόνο ευθυνών του. Νωρίτερα, όπως είπαμε και παραπάνω, έχει αντικαταστήσει τον Ρουσόπουλο από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός της 7ης Ιανουαρίου 2009, λίγες ημέρες δηλαδή μετά το mea culpa. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής από την κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνεται στις 15 Οκτωβρίου 2008, λίγες ημέρες δηλαδή προτού παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος.

Βάση του παραπάνω συλλογισμού. παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη, αν υπήρξε πολιτική παρέμβαση από το Μαξίμου και του ίδιου του Καραμανλή προς τον τότε πρόεδρο του ΤΤ και κολλητό του Άγγελο Φιλιππίδη, ώστε να δοθεί επισφαλές δάνειο στον Κοντομηνά, στην προσπάθειά του να κουκουλώσει την υπόθεση. Δεν είναι περιέργο ο Κοντομηνάς να παίρνει δάνειο, την περίοδο που χτυπά τον Καραμανλή; Ο Φιλιππίδης πήρε την πρωτοβουλία ανεξάρτητα από το Μαξίμου που τον διόρισε; Αν ο Φιλιππίδης έκανε του κεφαλιού του, θα καθόταν στη θέση του για ακόμα ένα χρόνο; Επίσης η χορήγηση του δανείου αυτού πως συνδέεται με την παραίτηση Ρουσόπουλου, που τοποθετείται ακριβώς το ίδιο διάστημα;

Αναγκαζόμαστε να κάνουμε τους "Κλουζώ", γιατί υποψιαζόμαστε ότι το σύστημα προστασίας Καραμανλή ίσως επιχειρήσει να χρεώσει στον Κοντομηνά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή με το δάνειο, κίνηση που θα ενταχθεί στην ευρύτερη προσπάθεια "αγιοποίησης" του Καραμανλή, σε συνέχεια πάντα του σχεδίου δολοφονίας, των υποκλοπών, των Ρώσων, των "Δεκεμβριανών" κλπ κλπ. Μάλιστα θα προσπαθήσουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Κοντομηνάς "εριξε" τον Καραμανλή για ένα σκάνδαλο που τελικά δεν υπήρχε, όπου, αφού πήρε το δάνειο, ο τηλεοπτικός του σταθμός "σιώπησε". Με άλλα λόγια, ίσως αποδώσουν στον Κοντομηνά τον χαρακτήρα του "εκβιαστή" και του Καραμανλή του "εκβιαζομένου", ειδικά από τη στιγμή που και ο Βαξεβάνης (ο πρώτος που είχε ανακινήσει την υπόθεση από το "Κουτί της Πανδώρας") καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση στον περιβόητο Εφραίμ, μόλις πριν από ένα μήνα, με την απόφαση 6148 της 6ης Δεκεμβρίου 2013. Άρα κανένα σκάνδαλο, ο Κοντομηνάς εκβιαστής, ο Βαξεβάνης συκοφάντης και ο Καραμανλής στο θρόνο του.

Από τα έως τώρα ημερομηνιακά γεγονότα όμως, μας επιτρέπεται να αναδείξουμε και μια άλλη πτυχή: Ας εξεταστεί από την δικαιοσύνη, μήπως υπήρξε παρέμβαση του Μαξίμου και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού στον Φιλιππίδη, με την εντολή να κάνει μια δανειακή διευκόλυνση στον Κοντομηνά. Και αφού στη ΝΔ δεν το θεωρούσαν σκάνδαλο, γιατί ο ίδιος ο Καραμανλής αναγκάστηκε όχι μόνο να αντικαταστήσει τότε το Ρουσόπουλο, αλλά και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη; Μήπως ο ίδιος το θέμα το χε από πριν "λήξει" με τη συγκρότηση εξεταστικής και την παραίτηση Ρουσόπουλου, κάτι που τελικά οδήγησε και στη "λεβέντικη" ανάληψη πολιτικών ευθυνών τον Δεκέμβρη του 2008, έχοντας μάλιστα στο τσεπάκι του και το πόρισμα (15 Δεκεμβρίου 2008) της ίδιας της επιτροπής, που έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες και πλημμελή εποπτεία των εμπλεκομένων Υπουργών; Και αν ο Κοντομηνάς είναι εκβιαστής, ο Βαξεβάνης "συκοφάντης" και ο Καραμανλής άγιος, γιατί ο τελευταίος έσπευσε να κλείσει τη Βουλή τον Μάιο του 2009, απόφαση που οδήγησε και στην παραγραφή των όποιων ποινικών ευθυνών των διατελέσαντων υπουργών;

Δείτε το βίντεο παραδοχής πολιτικών ευθυνών από τον ίδιο τον Καραμανλή:



http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.