Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Για κακούργημα παραπέμπεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης

Μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ώρα που το Ιδρυμα πλήττεται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, βλέπουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που κάνει λόγο για «ατασθαλίες εκατομμυρίων» από καθηγητές του Ιδρύματος ανάμεσά τους και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Το χθεσινό ανυπόγραφο άρθρο -και βασικό θέμα- της εφημερίδας 'Κυριακάτικη Δημοκρατία', με τίτλο 'Κακούργημα για τον υπαρχηγό του Τσίπρα', επαναφέρει ουσιαστικά μία παλιά υπόθεση 14 και πλέον ετών στην επικαιρότητα, χωρίς να προκύπτει κάτι νεότερο. Η συγκεκριμένη δίκη, από τον Απρίλιο του 2012, αναβάλλεται συνεχώς, ενώ η τελευταία δικάσιμος έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2014.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Χανιώτης βουλευτής και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «προκειμένου να δικαστεί 'αμετακλήτως' και με βαριές κατηγορίες» για υπόθεση που -σύμφωνα πάντα με τη 'Δημοκρατία'- «συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004».
Σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζει η αθηναϊκή εφημερίδα, εκτός του κ. Σταθάκη, κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευριπίδης Στεφάνου, «καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαϊωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας, Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης».
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί με απευθείας κλήση στο ακροατήριο στις 30 Απριλίου 2012, όμως, το Δικαστήριο έκρινε άκυρη την απευθείας κλήση και έστειλε την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να αποφανθεί 'αμετακλήτως'. Το Συμβούλιο εξέδωσε στις 20 Ιουνίου 2013 παραπεμπτικό βούλευμα, κρίνοντας ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής» σε βάρος των κατηγορουμένων «για την παραπομπή τους στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης» προκειμένου «να δικαστούν ως δράστες της αξιόποινης πράξης της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατ? εξακολούθηση και από κοινού, από υπάλληλο που κατά τη διαχείριση εσόδων ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί ο ίδιος ή άλλος τη δημόσια περιουσία, της οποίας η διαχείριση ήταν εμπιστευμένη, στρεφόμενη κατά Ν.Π.Δ.Δ. με επιτευχθέν όφελος και προξενηθείσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ με την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση του ιδιαιτέρως μεγάλου αντικειμένου της πράξης».

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μία κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Σταθάκης είναι ότι το 2001 ενέκρινε μαζί με τους κ. Νικολάου και Σαββάκη, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.), καταβολή 9.000.000 δραχμών για «υπερωριακή απασχόληση στον γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ομως η καταβολή του ποσού αυτού, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, «έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία» και με δεδομένο ότι «οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις εξήντα (60) μηνιαίως».
Επίσης -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ο κ. Σταθάκης κατηγορείται μαζί με άλλους ότι κατέβαλαν με την ίδια ιδιότητα σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129,60 ευρώ (151.337,162 δραχμές) υπό τη μορφή επιμισθίων, αμοιβών και επιδομάτων θέσης. Το βούλευμα τονίζει ότι και οι καταβολές αυτές «έγιναν παράνομα, αφού δεν συνδέονται με συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα του Ε.Λ.Κ.Ε. (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας), αλλά καλύπτουν δαπάνες του Πανεπιστημίου Κρήτης». Επισυνάπτονται και δύο σχετικοί πίνακες με τις καταβολές αυτές αναλυτικά.
Η τρίτη κατηγορία που αντιμετωπίζει, μαζί με άλλους, ο κ. Σταθάκης έχει σχέση με το γεγονός ότι από το 1998 έως και το 2001 καταβλήθηκε από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία 'Εθνική Ασφαλιστική' το συνολικό ποσό των 150.000.000 δρχ. (440.205,43 ευρώ) ως ασφάλιστρα ομαδικού συμβολαίου ασφάλισης ζωής - ασθένειας όλων των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκινά ουσιαστικά από το 2001, όταν και δόθηκε εντολή ελέγχου για το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον τότε οικονομικό επιθεωρητή Μ. Χριστοδουλάκη, μετά από καταγγελία μέλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με τη δημοπράτηση και εγκατάσταση εργολάβου για την κατασκευή της Φοιτητικής Κατοικίας στο Ρέθυμνο. Μετά από διαδοχικές εντολές ελέγχου και πορίσματα η πορισματική έκθεση του κ. Χριστοδουλάκη (30-4-2004) αναφέρει τρία ζητήματα (όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης):
1. Φοιτητική Κατοικία Ρεθύμνου. Αναφέρεται στη λύση της εργολαβικής σύμβασης που έγινε με απόφαση της Συγκλήτου μετά από εισήγηση δύο στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας και ενός νομικού συμβούλου (21-4-2000). Η επίμαχη δαπάνη αφορά στην πληρωμή της στατικής μελέτης που έγινε μετά τον έλεγχο και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
2. Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας. Αναφέρονται τέσσερα επιμέρους ζητήματα: α) Ασφάλιση του προσωπικού για συμπληρωματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. β) Υπερωριακή αποζημίωση ενός μονίμου υπαλλήλου. γ) Καταβολή αμοιβών, επιμισθίων και επιδομάτων και δ) διαχείριση ενός έργου χρηματοδοτούμενου από το Υπουργείο Παιδείας. Ως αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται: Η απόφαση της Συγκλήτου για την ασφάλιση του προσωπικού, 32 εντάλματα πληρωμής του ασφαλιστηρίου και ένας συγκεντρωτικός πίνακας δαπανών του έργου με Κ.Α. 233 για τα έτη 1996 - 2003 που συνέταξε ο ίδιος ο οικονομικός επιθεωρητής.
3. Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Ρέθυμνο. Αναφέρεται στην παραλαβή ενός ημιτελούς έργου, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης, για το οποίο το σύνολο των δαπανών έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Το ζήτημα οδηγήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν διαπίστωσε καμία παράβαση, αλλά για την υπόθεση της ασφάλισης εργαζομένων, με βάσει των τότε ισχύοντα νόμο, δεν ήταν νομότυπη η χρήση κονδυλίων από τον Ειδικό Λογαριασμό γι? αυτόν τον σκοπό. Οπως εξήγησαν στα 'Χ.Ν.' εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «ουσιαστικά οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου ήταν ασφαλισμένοι μόνο για τον Νομό στον οποίο εργάζονταν, δηλαδή στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, άρα με το ασφαλιστήριο στην 'Εθνική Ασφαλιστική' καλύφθηκαν πλήρως για όλη την Ελλάδα». Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κακοδιαχείριση ή κατάχρηση δημοσίου χρήματος.
Αλλωστε στη διάρκεια των διαχειριστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι επιθεωρητές ανέφεραν ότι «ουδέν έλλειμμα εντοπίσθηκε, ατασθαλίες δεν υπήρξαν, όλες οι δαπάνες ήσαν νόμιμες. Η αντιδικία δεν έγκειται στη νομιμότητα των αποφάσεων και της οικονομικής διαχείρισης (τιμολόγια, παραστατικά κ.λπ.), αλλά στη σκοπιμότητα των δαπανών».
Αξίζει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι δύο χρόνια μετά που ξέσπασε αυτή η υπόθεση, η νομοθεσία άλλαξε και επιτρέπει πλέον να δαπανούνται χρήματα από τον Ειδικό Λογαριασμό σε υποδομές και υπαλλήλους.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Μιλώντας χθες στα 'Χ.Ν.', ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μία υπόθεση γνωστή εδώ και πολλά χρόνια τονίζοντας ότι δεν θέλει να σχολιάσει κάτι περαιτέρω πέρα από το ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει γνωμοδοτήσει για την υπόθεση αυτή και το μόνο για το οποίο υπάρχει πρόβλημα είναι η ασφάλιση των εργαζομένων. Και αυτό όχι γιατί 'φαγώθηκαν' χρήματα, αλλά γιατί ο τότε νόμος δεν δικαιολογούσε δαπάνες γι? αυτόν τον σκοπό».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, μιλώντας χθες στα 'Χ.Ν.', επεσήμαναν ότι είναι ξεκάθαρο «πως πρόκειται για προσπάθεια στοχοποίησης του Χανιώτη βουλευτή με απώτερο στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία».

Ο ΣΚΕΥΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Σκεύος Παπαϊωάννου (που βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων) δεν θέλησε να κάνει κάποια συγκεκριμένη δήλωση, σημειώνοντας μόνο στα 'Χ.Ν.' ότι «πρόκειται για τη γνωστή παλιά υπόθεση με το πόρισμα Χριστοδουλάκη, με την κατηγορία ουσιαστικά να συμπυκνώνεται στο ότι τα χρήματα που δόθηκαν τότε πήγαν σε λάθος σκοπό».

«Χτυπούν το Πανεπιστήμιο, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ»
Πρώην και νυν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ρεθύμνου, μιλώντας χθες στα 'Χ.Ν.', εξέφραζαν την εκτίμηση ότι πρόκειται για «ξεκάθαρο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σκοπό να πλήξουν τον Γιώργο Σταθάκη με την ιδιότητά του ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».
Καθηγητές που έζησαν τότε την κατάσταση από κοντά επεσήμαναν στα 'Χ.Ν.' ότι «η υπόθεση είναι πάρα πολύ παλιά και γνωστή, δεν τίθεται κανένα ζήτημα παρανομίας και άνθρωποι ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια περιμένοντας να γίνει επιτέλους αυτή η δίκη». Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έχουν βγει πλέον στη σύνταξη.

Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ... ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Σύμφωνα με καθηγητές του Ιδρύματος, υπάρχουν δύο ακόμη παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπ΄ όψη στην υπόθεση αυτή που επανέρχεται στη δημοσιότητα. «Ο χρόνος στον οποίο ανασύρεται και δίνεται μια τέτοια διάσταση στην υπόθεση αυτή προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά», σημειώνουν οι ακαδημαϊκοί στα 'Χ.Ν.', εξηγώντας ότι «λίγες μέρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, βάσει της οποίας το Πανεπιστήμιο Κρήτης χάνει μεγάλο μέρος του προσωπικού του λόγω της διαθεσιμότητας, έρχεται μία εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση να βάλλει κατά του Πανεπιστημίου, να το απαξιώσει, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να... νομιμοποιήσουν τη διάλυσή του. Θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο όπως στην Πάντειο παλαιότερα, αλλά φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Ως δεύτερη παράμετρος στην υπόθεση τίθεται η περιβόητη υπόθεση με τα στημένα μεταπτυχιακά. «Τόσο ο Σταθάκης, όσο και ο Παπαϊωάννου ήταν άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο (σ.σ. ο αείμνηστος καθηγητής που είχε κάνει τις καταγγελίες για στημένα μεταπτυχιακά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Ρεθύμνου) και αποστασιοποιούνταν από την ομάδα των καθηγητών που διατηρούσαν τα 'ηνία' της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και έρχονταν σε διαρκή σύγκρουση με τον Αλεξανδρόπουλο. Δεν είναι λίγοι δυστυχώς αυτοί που βρίσκονται εντός του Ιδρύματος και θα ήθελαν μια δικαστικού τύπου... εκδίκηση». Πηγή Χανιώτικα Νέα

Τι έλεγε το δημοσίευμα για τον Γιώργο Σταθάκη:
Για ατασθαλίες εκατομμυρίων, από το 1996 εώς το 2004, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, μαζί με άλλα 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρύτανης του Ιδρύματος Ευρυπίδης Στεφάνου.

Σύμφωνα με το αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ενώ διετέλεσε και αντιπρύτανης μέχρι που εκλέχθηκε στα Χανιά το Μάιο του 2012, μαζί με τους άλλους 16, παραπέμπονται για «να δικαστούν ως δράστες της αξιόποινης πράξης της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατ´ εξακολούθηση και απλό κοινού, από υπάλληλο που κατά τη διαχείριση εσόδων ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί ο ίδιος ή άλλος τη δημόσια περιουσία, της οποίας η διαχείριση ήταν εμπιστευμένη, στρεφόμενη κατά ΝΠΔΔ με επιτευχθέν όφελος και προξενειθήσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ με την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση του ιδιαιτέρως μεγάλου αντικειμένου της πράξης».

Η πρώτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Σταθάκης αφορά την έγκριση που έδωσε μαζί με τους κ. Νικολάου και Σαββάκη, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων (ΕΛΚΕ), για να καταβληθούν 9.000.000 δρχ για "υπερωριακή απασχόληση" στον γενικό διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καταβολή η οποία "έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία", όπως αναφέρει το βούλευμα και με δεδομένο ότι "οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις εξήντα μηνιαίως".

Η δεύτερη κατηγορία αφορά την καταβολή με την ίδια ιδιότητα σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129,60 ευρώ ως επιμίσθια, αμοιβές και επιδόματα θέσης, καθώς όπως αναφέρεται και οι καταβολές αυτές "έγιναν παράνομα, αφού δεν συνδέονται με συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, αλλά καλύπτουν δαπάνες του Πανεπιστημίου Κρήτης".

Τέλος η τρίτη κατηγορία αφορά την εμπλοκή του κ. Σταθάκη με την καταβολή από τον ΕΛΚΕ, από το 1998 εως το 2001, στην ιδιωτική εταιρία Εθνική Ασφαλιστική 150.000.000 δρχ ως ασφάλιστρα ομαδικού συμβολαίου ασφάλισης όλων των υπαλλήλων του Ιδρύματος, "παρανόμως, αφού οι καταβολές δεν συνδέονται με συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, ενώ οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο".

Στο πολυσέλιδο βούλευμα αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι αρχικώς είχαν παραπεμφθεί με απευθείας κλήση στο ακροατήριο στις 30 Απριλίου 2012, λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές δηλαδή, όμως το δικαστήριο έκρινε άκυρη την απευθείας κλήση και έστειλε την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών, για να αποφανθεί "αμετακλήτως". Το Συμβούλιο με τη σειρά του εξέδωσε στις 20 Ιουνίου 2013 το παραπεμπτικό βούλευμα, καθώς έκρινε ότι "προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής".

Ας σημειωθεί ότι η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ με τουίτ τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου γράφει για την καταδίκη Σταθάκη:

Eliza Vozemberg ‏@vozemberg22m
Η παραπομπή Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα, θα περάσει ¨στα μαλακά¨;

Tι λέει καθηγητής του Πανεπιστημίου για την υπόθεση:

Η άδικη ιστορία που εμπλέκει το Σταθάκη και η γνώμη ενός ανθρώπου που ξέρει πρόσωπα και πράγματα και έχει το ήθος και το θάρρος να τη διατυπώσει δημόσια: Γράφει ο Achilleas Gravanis, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης:

"Παλιά, άδικη ιστορία που για προφανείς πολιτικούς λόγους επανέρχεται. Την γνώμη μου για τον ΣΥΡΙΖΑ την έχω εκφράσει δημόσια πολλές φορές, όμως η άδικη στόχευση του Γ Σταθάκη με ενοχλεί.

Η αλήθεια: το Παν/μιο Κρήτης ήταν πάντα επιτυχές στην προσέλκυση διεθνώς ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων. Έτσι έκανε την διαφορά στη προσπάθεια για την επιστημονική και εκπαιδευτική αριστεία. Το 15% των χρημάτων των ερευνητικών προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Παν/μιου κατακρατείται από το Ίδρυμα για την εξυπηρέτηση κοινών αναγκών (research overheads), όπως σε όλα τα ΑΕΙ διεθνώς (στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι 70%, στην Ευρώπη περίπου 30%, ανάλογα με την χώρα). Η Επιτροπή του ΕΛΚΕ (συμμετείχαν σε αυτήν, ως εκπρόσωποι των Σχολών, οι Γ. Σταθάκης, ο νυν Πρύτανης Ε Στεφάνου και άλλοι 14 κορυφαίοι διεθνώς επιστήμονες, καθηγητές του Παν/μιου Κρήτης) μετά από εισήγηση του τότε Πρύτανη Χρήστου Νικολάου αποφάσισε το 1997 να χρηματοδοτήσει από τα χρήματα του 15% ανάγκες που ήταν αδύνατο να χρηματοδοτηθούν από την μικρή κρατική επιχορήγηση: μισθοί φυλάκων και διοικητικού προσωπικού, επιπλέον υγειονομική ασφάλιση όλου του προσωπικού του Παν/μιου (διδακτικό, διοικητικό, επιστημονικό προσωπικό).

Δυστυχώς στην περιγραφή των αρμοδιοτήτων του ΕΛΚΕ δεν περιγράφονταν οι ανωτέρω δραστηριότητες και η κακοπροαίρετη καταγγελία, ενεργοποίησε τις εισαγγελικές αρχές. Η λαικίστικη-κίτρινη δημοσιογραφία παρουσίασε την όλη υπόθεση σαν προσωπική διασπάθιση δημόσιου χρήματος από καθηγητές του Παν/μιου Κρήτης.
Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν περάσει τα πάνδεινα τα τελευταία 15 χρόνια, πληρώνοντας από την τσέπη τους άπειρα δικαστικά έξοδα. Οι διδάσκοντες του Παν/μιου Κρήτης έχουμε πολλές φορές συγκεντρώσει χρήματα για την δικαστική υποστήριξη τους. Η όλη δικαστική τους περιπέτεια έχει αναστείλει πολλούς αξιόλογους συναδέλφους στο να συμμετέχουν στα όργανα του Παν/μίου, εάν δε τελεσιδικίσει αρνητικά δεν νομίζω να υπάρξουν πολλοί που θα αποφασίσουν να συνεισφέρουν διοικητικά."




Πηγή http://mhmadas.blogspot.gr


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.